Business en hypnose

Je zou denken waarom heb ik hypnose nodig om beter te worden in datgeen wat ik doe? Alle beslissingen worden genomen, vanuit een emotie.

Van bijstandsmoeder naar ZZP’r

Acht jaar geleden, raakte ik mijn baan kwijt. Ik had een super leuke baan bij de Vrije Universiteit in Amsterdam op de afdeling huisvesting voor studenten uit het buitenland. Ik werkte altijd graag op detacheringsbasis, korte opdrachten en veel divers werk. Toen kwam de recessie, ik raakte mijn baan kwijt, woonde al 1,5 jaar bij mijn ouders op de zolder omdat ik op een woning zat te wachten via de woningbouw vereniging. Eerst krijg je nog een uitkering, maar ik kwam niet aan een nieuwe baan. Het lag niet aan mijn c.v. maar het was gewoon niet de tijd. Na 2 jaar kreeg ik eindelijk een huis aangeboden, en heb toen met mijn laatste centen het huisje aangepakt en verbouwd zodat de kinderen goed konden wonen.

Uiteindelijk kwam het onvermijdelijke en moest ik de bijstand in. Klote dus. Na enige tijd kon ik een tijdelijke kantoorbaan krijgen, maar het was geen idealisme. Omdat ik te weinig uren werkte moest ik verplicht nog in die bijstand blijven. Al die stomme regeltjes waar je aan moet houden en al je geld, zoals belasting teruggave, kindertoeslagen, vakantiegeld, alimentatie enz. dat gaat allemaal van je bijstand af. Dan blijft er nog maar weinig over. Van €60,- moest ik wekelijks leven en daar moest ik ook nog pampers van kopen. Gelukkig konden mijn ouders af en toe bijspringen en konden we daar eten. Ik moest uit die bijstand want dit was geen leven. Niet het leven dat ik gewend was.

Creatief zonder geld

Als je uit de bijstand wilt moet je of een baan hebben of je moet een eigen bedrijf opzetten. Dan mocht ik weer mijn belasting toeslagen e.d. houden en kreeg ik nog een deel uitkering omdat ik gewerkt had. Met een klein rekensommetje, had ik dan maandelijks €150,- minder te besteden. Dat moest dan maar, want die bijstand dat trok ik gewoon niet meer. KVK aangevraagd, en gestart met mijn massagepraktijk. Dat ging niet vanzelf, een website moest gemaakt worden met weinig budget flyers en visitekaartjes om een beetje naamsbekendheid te krijgen. Tot diep in de nacht heb ik youtube filmpjes bekeken om ervoor te zorgen dat ik een eigen website kon bouwen.

Ik zag een advertentie voorbij komen dat er een ruimte te huur was, bij een goed bekende praktijk in mijn woonplaats. De stoute schoenen aangetrokken en gebeld. Ik mocht langs komen en de eigenaar gaf mij een kans. Ik mocht per uur betalen en voor een starter is dat ideaal. Er kwam vanaf dat moment van alles mijn kant op.

Ik blijf groeien

De rest is historie. Inmiddels ben ik met mijn bedrijf verhuisd. Is mijn man ook in het bedrijf gestapt en zijn we aan het uitbreiden. Zonder de nare omstandigheden zou ik nooit de stap gemaakt hebben.

Als ik toen wist wat ik nu weet dan had ik veel eerder hypnose ondergaan. Omdat mijn angst altijd was dat de kinderen het niet goed zouden hebben. Ik had altijd excuses om niet verder en dieper naar mezelf te kijken.

Als je wilt groeien als persoon, dan moet je telkens ervoor zorgen dat je het positieve in je leven blijft voelen en creëren, en het negatieve in je leven blijft aanpakken.

De snelste en effectiefste manier is HYPNOSE.

WhatsApp chat